Doe je mee met NLdoet in onze dörpsbòngerd?

Meld je dan nu aan!

Op 11 en 12 maart vindt NLdoet plaats. De grootste vrijwilligersactie van Nederland, gesubsidieerd door het Oranjefonds.

Hieël Hael heeft de Dörpsbòngerd hiervoor voorgedragen en nodigt iedereen uit om op zaterdag 12 maart van 9:30 tot 13:00 uur de handen uit de mouwen te steken.

Op die dag gaan we een meidoornhaag planten op het rechter gedeelte van de Dörpsbòngerd (gezien vanaf de Dorpsstraat). Door deze haag wordt er een natuurlijke afscheiding gecreëerd tussen de parkeerplaatsen en het terrein waar in december fruitbomen en kleinfruit is gepoot.

Waarom een meidoornhaag?

Een meidoornhaag is een veelzijdige en robuuste haag die van oudsher gebruikt wordt door boeren als erfafscheiding. In het voorjaar, rond mei, krijgt de haag witte bloemen die licht geuren. De meidoornhaag heeft stekels waardoor ze ondoordringbaar is en een ideale broedplaats biedt aan vogels. Ook zoeken insecten er graag beschutting. In de ogen van de initiatiefgroep een ideale haag om op deze plek te poten!

Wil je meehelpen om deze haag te poten? Wil je meewerken aan het vergroenen van de kern van Heel? Wil je bijdragen aan de biodiversiteit van ons mooie dorp? Wil je een gezellige ochtend hebben, nieuwe mensen leren kennen of oude bekenden tegenkomen?

Meld je dan aan via de site van NLdoet of stuur een e-mail naar de initiatiefgroep van de dörpsbòngerd.

Tekst & beeld: Jeannette Kuppens