Workshop graffiti op 20 maart

De gemeente Maasgouw organiseerde op zaterdag 20 Maart, een workshop GRAFFITI spuiten. Ongeveer 28 kinderen, tussen de 8 en 18 jaar, verzamelden zich op deze zonnige dag op het Kennedyplein in Heel. Ze werden begeleid door twee jonge en enthousiaste professionals, die al heel wat creaties gemaakt hebben. 

In de hele gemeente reageerden maar liefst 220 kinderen op dit aanbod!

Met behulp van acrylverf in spuitbus werden de mooiste creaties gemaakt en leerden de kinderen de kneepjes van het vak. Weleens van een ‘outline’ gehoord? Dat is het zwarte lijntje om de letters. En een ‘twinkeltje’, ‘shiny’ of ‘sparkeltje’? Dat is een sterretje, en hiermee maak je je creatie helemaal af.

Als onderwerp werd vooral de voornaam van de artiest zelf gekozen, maar wat te denken van de naam van je huisdier, je spelcomputer, of gewoon best friends?

Enkele quotes van de deelnemers:

“Ik dacht dat het moeilijk was, maar dat is het helemaal niet”

“We hebben goede hulp van de professionals”

“Als het af is, neem ik het mee naar huis en hang ik het boven mijn knikkerbaan”

Er werd ook even duidelijk gemaakt dat het niet de bedoeling is op de muur van de school of andere gebouwen te gaan oefenen.

De activiteit eindigde met een wedstrijdje “wie heeft alles ’t eerste opgeruimd?” Kortom, een leerzame middag voor onze jeugd!