Vertelfestival Hael 16 juli 2022

Ze noemen het vertelfestival, maar met deze naam wordt het nieuwe evenement eigenlijk te kort gedaan.

De naam doet vermoeden dat verhalen de boventoon voeren, maar het ‘Vertelfestival Hael 2022’, is meer dan alleen verhalen vertellen. Verschillende boekenschrijvers uit Heel hebben enthousiast gereageerd op het verzoek om mee te doen aan dit evenement. Onder andere Ankie Pijpers en Wim Coolen komen een stuk voorlezen uit hun werk.
Verder poppenkast, theater en muziek van Robert Hugh Brown. Robert Hugh Brown is een graag geziene gast in zowel theaters als poppodia in de provincie.
Het ‘Vertelfestival’ mag dus gerust een kunst- en cultuurfestival genoemd worden, bedoeld voor iedereen van iedere leeftijd of afkomst.

Op 16 juli heeft Hugo Luijten een heel traject achter de rug met leerlingen van basisschool de Sleye. Door het geven van een workshop heeft hij kinderen van groep 8 geïntroduceerd in het vak van ‘schrijver’. Middels goede coaching zijn zij gekomen tot een verhaal met het thema “Mythes en legendes”.
Het dorp Heel kent een aantal lokale legendes die als uitgangsbasis is genomen voor deze editie van het ‘Vertelfestival’. Enkele van deze kinderen krijgen een prominente plek in het programma om hun verhaal te presenteren aan het aanwezige publiek.

Het vertelfestival is ontstaan door een samenwerking tussen Park Piahoeve (St. Anna/Koraal), Speeltuinwerk Limburg en Hieël Hael. Het ‘Vertelfestival’ wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het huis voor de kunsten Roermond in het kader van Samenspel.

Het ‘Vertelfestival Hael 2022’ vindt plaats op 16 juli van 13.00 tot 17.00 op het Park ‘Piahoeve’.
Locatie: Mgr. Savelbergweg 101 te Heel.

13:00 uStart festival
13:20 uWelkomstwoord
13:30 uBert Suntjens
13:45 uRobert Hugh Brown
14:00 uAnkie Pijpers
14:15 uWinnaars workshop ‘Verhalen schrijven’ door basisschool de Sleye
onder begeleiding van Hugo Luijten
15:00 uRobert Hugh Brown
15:15 uPoppentheater Ankie Pijpers
15:45 uWim Coolen
16:00 uRobert Hugh Brown
16:15 uHugo Luijten
16:30 uEinde programma
17:00 uEinde festival

Het is vrij toegankelijk te bezoeken en bedoeld voor iedereen van elke leeftijd. Zowel bewoners van St. Anna en Daelzicht als alle mensen uit Heel zijn van harte welkom.
Neem wel je eigen kussentje mee om op te zitten in ons openlucht theater!
En de bar van de Pia hoeve is tijdens het festival geopend!

Bekijk ook de facebookpagina: www.facebook.com/parkpiahoeve

Tekst & beeld: Werkgroep Vertelfestival | Erwin Ramakers