Vergroening van De Tump (Wessemerweg, Genoenhoflaan, Teskenlaan)

Een aantal jaren geleden zijn de bomen op de Genoenhoflaan en de Teskenlaan gerooid. Jammer want er kwam een hoop blik voor in de plaats.

In vroeger tijden was de Wessemerweg de verbindingsroute met Wessem. Tegenwoordig is er weinig van deze glans overgebleven. De Teskenlaan en Genoenhoflaan doen de naam ‘laan’ allang geen eer meer aan.

Enkele betrokken buurtbewoners hebben de handen in elkaar geslagen. Samen met Hieël Hael gaan ze zich sterk maken voor vergroening in dit gedeelte van De Tump.

Korte termijn plannen

Samen met gemeente Maasgouw zijn er plannen gemaakt om op 3 plekken aan de randen van het speelveldje weidebloemen te zaaien. Dat gaat al in de komende weken gebeuren. Zo zal het hart van De Tump deze zomer al mooi kleuren.

Lange termijn plannen

Het doel is uiteindelijk permanente vergroening te brengen langs de straten. De werkgroep gaat niet over één nacht ijs en heeft een brief bezorgd bij de bewoners van de betreffende straten. Zo hopen ze ideeën en wensen op te halen. En samen met de buurtbewoners, Hieël Hael én de gemeente Maasgouw De Tump weer groen te maken.

Bewonersbrief

Bekijk/download hier de bewonersbrief (pdf) voor bewoners van de Wessemerweg, Genoenhoflaan en Teskenlaan (De Tump)