Catualium Geranium

Voor het tweede jaar op rij gaan we, samen met de gemeente Maasgouw, de kern van heel opfleuren met bloembakken. Wanneer ze precies opgehangen worden is nog niet bekend. Het zal waarschijnlijk ergens in de tweede helft van mei zijn.

Door de coronapandemie vielen vorig jaar onze poot-en plantplannen in het water. Wat hadden we er graag een klein feestje van gemaakt… We hebben er niet te lang bij stil gestaan en onze blikken naar 2021 gericht. Maar ook dit jaar is het nog niet mogelijk om er een klein (dorps)feestje van te maken.

Gemeente Maasgouw heeft de bakken al latenaanplanten door een hoveniersbedrijf. De plantjes staan nu, ergens in een hal, wortel te schieten. En alvast te groeien. Zodat ze al sterk zijn als ze naar buiten kunnen.

Bloemenkar

Als de plantjes naar buiten mogen, en onze straten gaan sieren, komen ook het team van Hulp en Klus (HenK) van Daelzicht weer in actie. Net als vorig jaar gaan zij de plantjes wekelijks watergeven.

Speciaal hiervoor hebben ze het waterkarretje laten pimpen door de cliënten van Pikas-zo. Zij hebben er met heel veel plezier een hele mooie en fleurige bloemenkar van gemaakt. Een echt pronkstuk dat straks wekelijks te bewonderen is in de kern van Heel!

– Klik op de foto’s voor een vergroting –

Uitbreiding

Vorig jaar hebben we de Dorpsstraat en het Wilhelminaplein opgefleurd. Dit jaar gaan we uitbreiden!
Van de Dorpsstraat gaan we verder met de lantaarnpalen op de Panheelderweg. Zo krijgt Heel een mooie fleurige entree.
Verder zal er vanaf de Dorpsstraat, via het Catualiumplein, een ‘rondje rond de kerk’ gemaakt worden.

Reacties?

We hopen dat we met dit initiatief kleur brengen aan de straten van Heel. En dat we daar met zijn allen volop van kunnen genieten.

Reacties of tips zijn van harte welkom. Stuur ze naar info@hieelhael.nl.