Limburg Festival 2023: twee voorstellingen uitgelicht

Van woensdag 16 t/m zondag 20 augustus vindt de 41e editie van het uniekste theaterfestival van Limburg plaats; het Limburg Festival. Bijzonder theater op bijzondere locaties in Midden-Limburg.

Het Limburg Festival is de laatste jaren uitgegroeid van een gewoon buitenfestival tot een buitengewoon festival. Met meer dan 180 voorstellingen in het hart van Limburg, op meer dan 35 bijzondere festivallocaties, doet het Limburg Festival ertoe.
Ook in 2023 staat het garant voor een mix van bijzondere voorstellingen op unieke Limburgse locaties en originele theatertochten door magisch Midden-Limburg.

Wij lichten hier twee voorstellingen uit, Village Bomber’s Requiem die in Beegden speelt en Ode aan Onvoorspelbaarheid met een startlocatie in Heel.

Bekijk hier het volledige programma van het Limburg Festival


Thijs Schrijnemakers – Village Bomber’s Requiem

Thijs is de frontman van orgelband Orgel Vreten. In samenwerkingen met Wende Snijders, Laura Jansen en Anneke van Giersbergen maakte hij naam in de Nederlandse muziekwereld, maar daarnaast wil hij ook zijn eigen verhaal vertellen en zijn veelzijdigheid als performer pur sang uitbreiden met zijn muzikale vertelling Village Bomber’s Requiem.

Nadat zijn moeder al jaren eerder overleed, duwde de dood van zijn vader hem in 2016 letterlijk over de grens: weg van Limburg. Het liefst voor altijd. Hij dacht allang op eigen benen te staan, maar de praktijk bleek weerbarstiger. Dat werd hem duidelijk tijdens de uitvaart waarin Thijs de ‘tegenpartij’ bleek voor vrienden en kennissen. Onmacht, onwil of toch behoorlijk onderbouwd? Hij kon zijn gevoel niet naar muziek vertalen, terwijl dat zijn meest dierbare uitlaatklep is. Dat zat hem dwars.

Daarom heeft Thijs de afgelopen tijd in de luwte gewerkt aan dit nieuwe muziekproject om zijn vader alsnog te bedanken. Het resulteerde in Village Bomber’s Requiem: een muzikale hommage aan zijn vader, Ton Schrijnemakers. Bijzonder is dat de hommage wordt uitgevoerd in één van de landschapsparken in Midden-Limburg die door zijn vader – als coördinator bij Essent en werkzaam “oppe PLEM” in Buggenum – zelf zijn ontworpen en die Ton als ‘van hem’ beschouwde.

Village Bomber’s Requiem is mede-mogelijk gemaakt door ondersteuning van Pop in Limburg, Provincie Limburg en Prins Bernard Cultuurfonds.

Vrijdag 18 augustus | 19:00 uur | Hoek Baexemerweg / Heideweg, Beegden
Zaterdag 19 augustus | 19:00 uur | Hoek Baexemerweg / Heideweg, Beegden

Entree: € 15,00

Bestel hier je tickets


Ode aan Onvoorspelbaarheid

Zoals elk jaar presenteert het Limburg Festival ook dit jaar weer de crème de la crème van jong (Limburgs) theater, dans en muziektalent, samengebundeld in de wandelroute Ode aan Onvoorspelbaarheid in de gemeente Leudal en Maasgouw.

De ‘Ode aan…’-route biedt de frisfruitige, veelal jonge makers aan nieuwe producties/performances te maken en op te voeren aan het publiek. Eén van de ambities van het Limburg Festival is tenslotte jonge makers een kans te geven binnen het culturele werkveld. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘onvoorspelbaarheid’. Met de onvoorspelbaarheid van de wereld om ons heen: waar haalt de mens zijn inspiratie uit? In welke onvoorspelbare ontmoetingen zit een glimlach verscholen of een bijzondere ontmoeting? Loop mee met onze gidsen en ontdek de onvoorspelbare talenten van het Limburg Festival.
Met optredens van muzikaal duo Barn & Belle, dansers Louise Boteille & Annefloor Imhoff, theatermakers Noah Janssen en Emma van den Elshout, Nieuwe Helden Next Level Roermond, podcast- en radiomaker Kenneth Berth en Elize Kuiper die voor haar optreden samenwerkt met Oekraïense vrouwen.

Donderdag 17 augustus 2023
Startlocaties:

  • Koffieterras D’n Tump, Heelderweg 13, Heel (evt. parkeren bij Van Aarsen – Heelderweg 1, Panheel)
  • Café-zaal Geraats, Markt 5, Grathem

1e Start: 10:30 uur. Inloop tussen 10:00 en 10:30 uur
2e Start: 11:30 uur. Inloop tussen 11:00 en 11:30 uur

Route is ongeveer 10 km lang en niet rolstoeltoegankelijk
Entree: € 12,50

Bestel hier je tickets