Logo DynamicTennis Maasgouw

DynamicTennis Maasgouw (update mei ’23)

DynamicTennis Maasgouw is een gezellige vereniging die zijn roots heeft in Heel en waar de leden één, twee of drie keer per week anderhalf uur kunnen tennissen in de sporthal Reutsdael aan de Sportparklaan in Heel.

Inmiddels mag deze sport zich in een toenemende populariteit verheugen. Op een honderdtal plaatsen in Nederland wordt gespeeld met duizenden beoefenaars.

Niet verwonderlijk omdat dynamictennis:

  • gemakkelijk aan te leren is;
  • attractief is voor alle leeftijden;
  • mannen en vrouwen met, tegen en door elkaar spelen;
  • op gevorderde leeftijd nog goed vol te houden is;
  • gespeeld wordt met lichte materialen waardoor blessures een uitzondering zijn;
  • er tactisch, behendig, slim en met veel plezier gespeeld wordt;
  • Dynamictennis is dynamisch, aantrekkelijk zowel op recreatief als op wedstrijdniveau.

HEB JIJ HET AL EENS GESPEELD? KOM ÉÉN KEER SPELEN EN JE BENT VERKOCHT.

Dynamictennis wordt gespeeld op de binnenste lijnen van een badmintonveld. Het net hangt op 82-85 cm. Het spel wordt gespeeld met de oude regels van tafeltennis, wat met name het dubbelspel aantrekkelijk maakt.

Dynamictennis wordt gespeeld met een speciaal ontwikkeld racket met extreem laag gewicht van ca. 170 gram en met een lichtgewicht foambal van ca. 15 gram. Dit geeft elke speler de mogelijkheid snel, behendig en met veel effect te spelen. Dankzij deze materialen kost het nagenoeg geen kracht om de bal te spelen.

Na een goede warming up is er nauwelijks risico op blessures.  DynamicTennis is zeer aantrekkelijk voor mensen die graag wat aan hun conditie willen doen en die daarvoor een leuk spel in clubverband zoeken. Want spelen in clubverband op vaste tijdstippen en met leeftijdsgenoten is extra motiverend en voor veel mensen net het steuntje in de rug om wekelijks echt aan hun conditie te werken. Omdat de sport binnen gespeeld wordt zijn we niet afhankelijk van weersomstandigheden.

De vereniging is sinds de oprichting in 2008 gegroeid naar ongeveer 42 leden tot op zekere leeftijd die wekelijks bezig zijn met actief bewegen en die veel plezier beleven aan deze mooie sport. De leden komen uit Heel, maar ook uit de verre omgeving. De gezellige en vriendelijke sfeer is een belangrijke succesfactor.

Belangstellenden en aspirant-leden kunnen 2 keer gratis meespelen. U bent van harte uitgenodigd om kennis komen te maken met onze vereniging en met dynamictennis.

Wil je een keer komen kijken of meespelen, stuur dan een mailtje naar het secretariaat info@dynamictennismaasgouw.nl met daarin uw naam en telefoonnummer en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Je kunt ook gewoon op maandag van 19.15 uur tot 20.45 uur of woensdag van 17.30 uur tot 19.00 uur of vrijdag van 10.00 uur tot 11.30 uur binnenlopen in de sporthal Reutsdael Sportparklaan 54 in Heel.

Voor meer info zie www.dynamictennismaasgouw.nl


Tekst: Jos Verboeket / DynamicTennis Maasgouw