Kermis in Hael – Sjpringlaevendj

Op Kermis zondag 3 september a.s. wordt er een gezellig programma georganiseerd voor jong en oud, gezinnen met kinderen, bewoners en alle vaste kermisgasten, waarbij we terugdenken aan de ‘oude’ kermissen bij en met St. Joseph.

Naast de kermis attracties die ieder jaar op de Rector Driessenstraat staan opgesteld, worden er een aantal leuke spellen / attracties georganiseerd waar iedereen kosteloos kan meedoen.    

Kermismatinee in Heel voor jong en oud

Na het traditionele Draaksteken van schutterij St. Sebastianus, na afloop van de kermisprocessie willen we om 13:30 uur starten met een voorstelling van het Tante Thee Theater voor de (kleinste) kinderen. De voorstelling duurt tot 14:30 uur.

Vanaf 14:30 uur wordt de ruimte vrij gemaakt voor een aantal leuke activiteiten die door verschillende verenigingen uit Heel worden begeleid.

Programma zondag 3 september 2023

Tante Thee-theater voor de jongste jeugd van 13.30 – 14.30 uur

Van 14.30 – 17.00 uur een afwisselend programma met voor de jongere kinderen:

  • Hoefijzerwerpen
  • Lassowerpen
  • Stokpaardjes-race

En voor de oudere jeugd:

  • Rodeo op een mechanische stier
  • Spijkerbroekhangen
  • Voetbaldarts op een groot darts-scherm

Het geheel vindt plaats onder een gezellige muzikale begeleiding. Bij elk onderdeel zijn er muntjes voor de kermis te winnen!

Daarnaast organiseert Daelzicht op zaterdag- en zondagmiddag een aantal leuke activiteiten met live muziek zoals we dit van vroeger kennen. Dit speelt zich af rondom de ‘Tarveerne’, aan de Rector Driessenstraat; iedereen is van harte welkom!

Het initiatief komt vanuit een groep vrijwilligers die zich zorgen maken over de toekomst van de kermis in Heel. Hieël Hael (bewonersoverlegorganisatie) begeleidt de organisatie, en werkt in dit plan nauw samen met verschillende andere organisaties uit Heel, zoals Kindervakantiewerk (KVW) / Hepapolos, Haelder Aod Prinse (HAP) en de Zjwarte Kreije (organiseert jaarlijks de Sinterklaasintocht).

Kortom, kom gezellig naar de kermis en laat het kermis gevoel herleven!
Treffen wij elkaar op kermiszondag? Tot dan.

Datum: 3 september 2023
Plaats: Oppe Linj, bij Café Oppe Linj
Tijd: 13:30 – 17:00 uur

Voor vragen of meer informatie; stuur ons een e-mail: werkgroep.kermis@hieelhael.nl

Download hier de bewonersbrief

Download hier het programma (poster KVW)

Tekst: Erwin Ramakers – werkgroep Kermis