Hieël Hael: Groenproject - bloembakken op de Dorpsstraat en het Wilhelminaplein

Hieël Hael gaat de bloemetjes buiten zetten!

De gemeente Maasgouw wil graag met burgerinitiatieven de leefbaarheid in de kernen vergroten. Binnen Hieël Hael hebben we hiervoor een groenproject in het leven geroepen. Samen met de gemeente Maasgouw gaan wij nog deze zomer zorgen voor een bloeiend hart van Heel! Mooi, toch?

Wat is de bedoeling?
Op maandag 11 mei 2020 gaan we een groot aantal lantaarnpalen op de Dorpsstraat en het Wilhelminaplein in Heel voorzien van bloembakken met kleurrijke geraniums, afgewisseld met groene planten.

De gemeente investeert graag in burgerinitiatieven. Daarom zorgt zij voor alle materialen zoals planten, plantenbakken, potgrond en bevestigingsmaterialen. Wij als burgers hadden graag vervolgens zelf de handen uit de mouwen gestoken: bakken gevuld met potgrond, planten en opgehangen. En het liefst tijdens een gezellige ochtend. Samen met de bewoners van de Dorpsstraat en het Wilhelminaplein. Met koffie en vlaai. En misschien wel muziek.

Kan dit wel, in coronatijd?
Nee, helaas kan dit nu niet zoals gepland. De maatregelen rondom het coronavirus hebben een streep door onze plannen gezet. Maar de gemeente wil onze inzet en betrokkenheid graag belonen en het project voortzetten. Daarom worden de bloembakken dit jaar door een bedrijf gevuld en ophangen. Dat gebeurt al op maandag 11 mei 2020. Zo kunnen we deze zomer toch met zijn allen genieten van een kleurrijk hart van Heel.

Wie gaat de bloemen watergeven?
Zodra alle beperkingen rond het coronavirus opgeheven zijn, gaat een ploeg van Hulp en Klus (stichting Daelzicht) wekelijks de planten watergeven. Hiervoor hebben we een mooi aanhangwagentje gekregen dat speciaal voor dit project wordt aangepast. Tot de tijd dat Hulp en Klus deze taak op zich kan nemen zal de projectgroep zelf de planten wekelijks water geven.

Is dit een eenmalig initiatief?
Nee! Wij gaan ervan uit dat we onze plannen volgend jaar wél kunnen verwezenlijken. En van het planten en ophangen van de bloembakken een mooie en gezellige ochtend kunnen maken. Voor onze inwoners en mét onze inwoners. Samen de handen uit de mouwen steken. Met een mooie bloemenzee als resultaat!

Kan dit ook bij mij in de straat?
Wij hebben in dit eerste jaar bewust gekozen voor de Dorpsstraat en het Wilhelminaplein. Zo genieten de meeste inwoners van de bloeiende bloembakken. Maar hoe geweldig zou het zijn als volgend jaar meerdere straten in van Heel, Panheel, Pol en Osen, in bloei staan?

Dus wil je graag ook jouw straat of buurt opfleuren?
Neem dan contact op met Hieël Hael. Je kunt ons bereiken op groenproject@hieelhael.nl

We houden je op de hoogte!
Via deze website houden we jullie op de hoogte van dit project. En zodra de datum bekend is waarop de bloembakken opgehangen worden laten we jullie dat ook via deze weg weten.

Op een fleurige zomer voor iedereen!

Groenproject Hieël Hael
Leo Hennen
John en Sandra de Waal
Ellen Verkoulen
Sandra van Halbeek

Bewonersbrief

Bekijk/download hier de bewonersbrief (pdf) voor bewoners van de Dorpsstraat en het Wilhelminaplein in Heel