Heel Schoon

Al 40 enthousiaste deelnemers!

Als je goed rondkijkt zie je dat er nog veel werk aan de winkel is. Maar toch wordt Heel steeds een beetje schoner. Dit komt omdat inmiddels 40 inwoners zich hebben aangesloten bij Heel Schoon. Eén van de burgerinitiatieven van Hieël Hael.

Wekelijks halen deze inwoners zwerfvuil uit onze natuur. Op eigen gelegenheid. Op dagen waarop ze het liefst lopen. En dáár waar ze het liefst lopen. Sommigen gaan zelfs meerdere keren per week! En zo halen ze zakken vol met afval op. In de hoop dat een schone natuur ook niet uitnodigt tot vervuilen!

Waar laten ze hun afval?

De grootste vraag is: waar laten ze al dat afval?
In overleg met de gemeente Maasgouw is besloten dat ze de zakken met zwerfafval bij een gemeentelijke prullenbak zetten.
Dit is geen ideale oplossing maar bedenk: het afval kan beter 2 dagen bij een prullenbak staan, dan 20 jaar in de natuur liggen.

Gezamenlijke opschoonactie

Op zaterdag 24 april was de 2e gezamenlijke opschoonactie. Met veel enthousiasme hebben ze de oevers van De Slaag en het Polderveld (Kanaalzijde) opgeschoond. De buit was weer verrassend: extra handjes (rubberen handschoenen), een spijkerbroek, een wandelstok, een glasplaat en een hele hoop troep.

Volg ons op Facebook

Heel Schoon heeft een eigen facebookpagina:
https://www.facebook.com/Heel-Schoon-103406748532279
Hierop nemen we jullie mee bij onze acties. Top, als jullie deze pagina willen liken. Zo krijgen we meer draagvlak en hopen we iedereen te kunnen laten zien dat heel steeds schoner en dus mooier wordt! En wie weet inspireert het inwoners om mee te doen. Want vele handen maken licht werk.