Heel Schoon: a neverending story!

Net zoals het water dat door de Maas stroomt is ook het afval dat aanspoelt een Neverending story.

Er lijkt geen einde te komen aan de plastic botervlootjes, dopjes, flesjes. Voor deze keer afgewisseld met een hele zak BBQ-afval. Fijn dat de smullers het alvast in een zak hebben gedaan voor ons. Het was nog mooier geweest als ze deze meegenomen hadden in plaats van gedumpt.

Ook op deze mooie zonnige zaterdagmorgen hebben we samen weer veel afval uit de natuur gehaald. Niet alleen zinnig maar ook heel gezellig!

Verhaal van een enthousiaste vrijwilligster: Carla Coenen

Zaterdag 19 maart was het Landelijke Opschoondag in Nederland. Ook onze groep ‘Heel Schoon’ heeft hier aan deelgenomen. Het was een zonnige dag en we hebben flink opgeruimd bij de Polderweg en het Kanaal.

Mijn naam is Carla Coenen – Donkers en ik ben sinds een jaar lid van de groep.

Met de groep opruimen doen we ongeveer een keer in de twee maanden, en dit stimuleert ook om alleen te gaan opruimen in en rondom Heel. Wij leven hier temidden van prachtige natuur. Het is aan ons de taak en verantwoordelijkheid om deze natuur schoon te houden. Vooral voor de dieren die er leven.

Er ligt veel zwerfafval. Maar toch denk ik dat alle beetjes helpen.

De natuur opschonen is zorgen voor de toekomst van onze kinderen, kleinkinderen en voor de dieren! Daarom geeft het ook zoveel voldoening om zwerfvuil op te ruimen. Het was zaterdag een gezellige ochtend met lekker koffie/thee, koek en inspirerende mensen!

Groetjes, Carla

Wil je een keer mee helpen?

Net als Carla? Omdat alle beetjes helpen en we zo werken aan een schonere toekomst voor onze kinderen, kleinkinderen en voor de dieren.

We gaan in 2022 nog twee keer samen opschonen:
• 17 september
• 19 november

Meld je aan via info@hieelhael.nl

Tekst & beeld: Heel Schoon