Heel Schoon

Zet het werk van Heel Schoon zoden aan de dijk? Ja zeker, en vuilniszakken vol afval!

De inspanningen van onze grote groep vrijwilligers worden steeds meer zichtbaar. Onze natuur wordt beetje bij beetje schoner. De aanhouder wint… dus gaan we door! Want samen opschonen is niet alleen nodig en zinvol, maar ook echt gezellig.

Inhaalslag

Als zo meteen de bladeren gevallen zijn gaan we nog een inhaalslag maken langs de oevers. Het hoogwater heeft daar veel afval tussen de struiken doen verdwijnen. Daar kunnen we pas bij als de bladeren gevallen zijn.

Op zaterdag 20 november gaan we weer aan de slag.

Door de ogen van Nicole

Door Hieël Hael werd ik benaderd om mee te denken en vooral mee te doen met het opschonen van onze leefomgeving. Nu 1 jaar later kan ik zeggen dat we daar met zijn allen in slagen.

Ons dorp, bermen en langs onze prachtige plassen worden door vele vrijwilligers opgeschoond. Dit gebeurt individueel, als je lekker je rondje wandelt en opraapt wat je tegenkomt en een aantal keren per jaar houden we ook gezamenlijke acties. 

Bij de gezamenlijke opruimacties verzamelen we bij Don Bosco en gaan we naar een gebied toe bijvoorbeeld Polderveld of de Slaag en met een grote groep mensen aan de slag. Iedereen is vrij om hier wel of niet aan deel te nemen, de groep is iedere keer anders. De saamhorigheid is groot het is gezellig en je leert nieuwe mensen kennen. Er wordt ook veel gelachen want je wilt niet weten wat je zoal tegen komt. En vele handen maken licht werk is hier zeker van toepassing.

Na een morgen opschonen kom ik met een opgeruimd hoofd en humeur thuis.

Het is fijn om samen Heel Schoon te maken.

Wil je een keer met ons mee?

Dat kan! Je bent van harte welkom. De eerstvolgende opschoondag is zaterdag 20 november 2021.
We verzamelen om 09:00 uur op de parkeerplaats bij CC Don Bosco.

Meer informatie kun je vragen via info@hieelhael.nl o.v.v. Heel Schoon of kijk op de facebookpagina van Heel Schoon.