Goede Doelen Week 2022 

Wat een prachtig resultaat!

De 3e Goede Doelen Week in Heel, Panheel, Pol en Osen heeft een heel mooi resultaat opgeleverd.
Er werd maar liefst € 10.330,13 opgehaald.

Het totaalbedrag wordt als volgt verdeeld over de 10 deelnemende fondsen:Bedragen in €
Longfonds908,24
Alzheimer Nederland1.175,68
Nederlandse Brandwondenstichting734,44
Nierstichting928,02
Hersenstichting1.073,45
Maag Lever Darm Stichting1.014,10
KWF Kankerbestrijding1.598,43
Het Gehandicapte Kind789,48
Hartstichting1.169,55
Reuma Nederland938,76

Alle collectanten en inwoners hartelijk dank voor jullie bijdragen!

De Goede Doelen Week 2023 is volgend jaar ook in de eerste helft van april gepland. We hopen dan opnieuw op ieders medewerking te mogen rekenen.

Verhaal van een collectant

Ik collecteer al meer dan 30 jaar. Het is nog steeds mijn hobby niet, maar helaas hard nodig.
Een uurtje in je eigen buurtje’… als ik daarmee iets kan betekenen dan is dat een kleine moeite. Dus liep ik ieder jaar trouw mijn rondjes, voor 2 fondsen.

De Goede Doelen Week was een uitkomst: krachten én collectanten bundelen! En natuurlijk liep ik ook nu weer mee hoewel dat ‘uurtje in je eigen buurtje’ steeds zwaarder ging drukken. Dit jaar nam ik me voor om me na dit jaar af te melden. Maar voor dit jaar zou ik mijn rondje nog lopen.

Op woensdag 13 april ging ik met de collectebus en een stapel lege enveloppen op pad. Het was een mooie avond, dat hielp. Lekker voorjaarszonnetje. Bij het eerste adres heb ik een gezellig praatje gemaakt. Nieuwe mensen in Heel, leuk. Bij veel adressen zag ik door het glas van de voordeur de envelop al klaar staan. Sommigen bewoners deden zelfs al open vóórdat ik aanbelde. De bewoonster van een huis waar ik tevergeefs aanbelde kwam me achternarennen met de envelop. Ze verontschuldigde zich dat ze de bel niet gehoord had. En bij enkele adressen waar de envelop nog niet klaarlag werd ik vriendelijk gevraagd om aan het einde van mijn route terug te komen…

Hoe anders dan bij de ‘normale’ collectes waar deuren (en gordijnen) vaak dicht bleven: nu werd ik verwacht en zelfs bij de deur opgewacht. Nog geen anderhalf uur later zat ik met een heerlijk voldaan gevoel thuis achter de koffie!

Beste organisatie, ik blijf!

Zet mij maar weer op de lijst voor volgend jaar.

Tekst & beeld: Werkgroep Goede Doelen Week Heel, Panheel, Pol en Osen