Logo DynamicTennis Maasgouw

DynamicTennis Maasgouw

DynamicTennis Maasgouw is een gezellige vereniging waarvan de leden drie keer per week anderhalf uur kunnen tennissen in de sporthal aan de Sportparklaan in Heel.

DynamicTennis is een dynamische vorm van tennis zoals de naam al zegt. In principe een sport voor jong en oud. Geleidelijk aan heeft DynamicTennis zich ontwikkeld tot een sport die veel door “senioren” wordt beoefend. Dit heeft natuurlijk te maken met de lichte materialen waarmee gespeeld wordt. Het speciale racket houdt het midden tussen een badmintonracket en een tennisracket. Licht van gewicht en heel gemakkelijk te hanteren. De speelbal is een zgn. “foam-bal” van 15 tot 17 gram. Ook bijzonder licht dus, waardoor blessures (zoals de beruchte zgn. tennisarm) nauwelijks kunnen voorkomen. Na een goede warming up is er nauwelijks risico op blessures. Het is gemakkelijk te leren, zeker voor bijvoorbeeld ex- tennissers of badmintonners. Al zijn de spelregels wel wat anders. DynamicTennis is zeer aantrekkelijk voor mensen die graag wat aan hun conditie willen doen en die daarvoor een leuk spel in clubverband zoeken. Want spelen in clubverband, op vaste tijdstippen en met leeftijdsgenoten, is extra motiverend en voor veel mensen net het steuntje in de rug om wekelijks echt aan hun conditie te werken. Omdat de sport binnen gespeeld wordt zijn we niet afhankelijk van weersomstandigheden.

De doelgroep van de vereniging DynamicTennis Maasgouw zijn de 50+’ers.

DynamicTennis is een sport voor zowel dames als voor heren en kan heel goed gemixt worden gespeeld. Bij DynamicTennis Maasgouw hebben we zelfs meerdere echtparen als lid.

De vereniging is sinds de oprichting in 2008 gegroeid naar bijna 50 leden tussen de 50 en 79 jaar die wekelijks bezig zijn met actief bewegen en die veel plezier beleven aan deze mooie sport. Ieder maakt zelf de keuze hoe vaak per week hij/zij wil spelen. De leden komen uit Heel, maar ook uit de verre omgeving.

De gezelligheid blijft ook een belangrijke succesfactor. De fameuze “Derde Helft”-activiteiten worden drukbezocht en er wordt elke week veel gelachen.

Belangstellenden en aspirant-leden kunnen 2 keer gratis meespelen. U bent van harte uitgenodigd om kennis komen te maken met onze vereniging en DynamicTennis.

Wil je een keer komen kijken of meespelen dan kun je je telefonisch aanmelden bij het secretariaat telefoonnummer 0475-324687 of 06-54245410.

Je kunt ook gewoon op maandag van 19.30 uur tot 21.00 uur of woensdag van 18.30 uur tot 19.00 uur of vrijdag van 10.00 uur tot 11.30 binnen lopen in de sporthal Reutsdael Sportparklaan 54 in Heel.

Voor meer info zie www.dynamictennismaasgouw.nl


Tekst: Annie Frielink & Antoinette van Oosten / DynamicTennis Maasgouw