BuitenBeter app

BuitenBeter app

De BuitenBeter app is ontwikkeld om er voor te zorgen dat meldingen gemakkelijk gedaan en opgelost kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan zwerfvuil, een afgebroken tak of omgevallen boom, slechte bestrating of een andere ongewenste situatie in je omgeving. Met deze app meld je het eenvoudig en snel (en ter plekke) bij de gemeente. Zo kun je zelf bijdragen aan een prettige leefomgeving. Daarnaast kan de gemeente alle hulp gebruiken om onze buitenruimte schoon, heel en veilig te houden.

Zo werkt het:

Stap 1: Maak een foto

Een foto zegt meer dat duizend woorden. Leg dit direct vast met je smartphone.

De gemeente kan nu zo snel mogelijk de ernst van de situatie inschatten en bepalen hoe, door wie en wanneer het probleem kan worden opgelost.

BuitenBeter app: foto

Stap 2: Leg de locatie vast

Op basis van GPS wordt de exacte locatie automatisch bepaald.

Zo kan de gemeente meteen zien op welke plek de melding is gedaan. Je kunt ook zelf een adres intypen of de pin op het kaartje verplaatsen.

BuitenBeter app: locatie

Stap 3: Omschrijf het probleem

Selecteer het probleem uit de lijst met veelvoorkomende problemen, zoals zwerfvuil op straat, slecht wegdek of kapotte straatverlichting.

Je kunt het probleem ook omschrijven of toelichten.

BuitenBeter app: categorie

Stap 4: Verzend de melding

De melding is nu klaar om te versturen! Deze komt automatisch binnen bij de betreffende gemeente.

De app werkt in heel Nederland. Het verzenden van je melding is gratis, net als het downloaden van de app.

BuitenBeter app: nieuwe melding

Tenslotte… Volg de melding

Hier kun je de status van je melding volgen. Als jouw gemeente ook terugkoppeling geeft, kun je de status van je melding blijven volgen.

Probleem opgelost? Groen staat voor afgehandeld.

Kijk voor meer informatie op www.buitenbeter.nl

BuitenBeter is een initiatief van Yucat en ontwikkeld vanuit het perspectief van zowel inwoner als gemeente, zodat meldingen makkelijk gedaan en opgelost kunnen worden. Zo kun je zelf bijdragen aan een prettige leefomgeving en daarnaast kan de gemeente alle hulp gebruiken om de buitenruimte schoon, heel en veilig te houden.