Harmonie de Vriendenkrans

Harmonie de Vriendenkrans

Harmonie De Vriendenkrans

Voor onze dorpsgenoten is het stil geweest rondom de harmonie in het laatste half jaar.
De Corona periode is uiteraard allereerst zwaar voor alle mensen die er qua gezondheid, werkdruk of economisch in negatieve zin mee van doen hebben of hebben gehad.
Echter ook voor verenigingen, zo ook bij harmonie de Vriendenkrans, staat deze periode in het teken van onzekerheid. Niemand heeft wijsheid in pacht in een situatie als deze die we met z’n allen voor het eerst, en hopelijk ook voor het laatst meemaken. We zitten in een spagaat tussen beperkte mogelijkheden om te repeteren versus de veiligheid van de muzikanten en ondervinden helaas ook een financiële worsteling. Evenementen als de jaarmarkt, de kleertjesbeurs en 2e hanjdj’s oêt Hael zijn niet alleen erg leuk voor de kleur in ons dorp, ze houden ook onze kas gezond.

Harmonie de Vriendenkrans: 'grote harmonie' o.l.v. Martien Maas in De Oranjerie (Bondsconcours 2015)
De ‘grote harmonie’ o.l.v. Martien Maas in De Oranjerie (Bondsconcours 2015)

We houden de moed erin

Gelukkig hebben we voor de zomervakantie en in een korte periode daarna weer even samen muziek kunnen maken. Het was mooi om te zien dat muzikanten blij waren weer aan de slag te kunnen voor een concert dat we op 1 november in don Bosco ten gehore wilden brengen. We waren goed op weg en de stukken klonken met de week mooier…
Intelligente lockdown, gedeeltelijke lockdown, het is om het even. Feit is dat we op dit moment met het grote orkest wederom niet repeteren tot de volgende persconferentie in november. Een rondgang door het dorp zit er ook niet in, met een maximum van vier muzikanten kom je niet zo ver. Dus lieve dorpsgenoten, het is niet alleen dat jullie niet van ons horen, wij missen jullie ook enorm! Hopelijk kunnen we na 11 november weer aan de slag, ook al is het maar een beetje.

Harmonie de Vriendenkrans: jeugdharmonie o.l.v. Jenny Leerschool bij het wervingsconcert 'Een muziekfantasie' in oktober 2019
De jeugdharmonie o.l.v. Jenny Leerschool bij het wervingsconcert “Een muziekfantasie” in oktober 2019

Krachten bundelen, juist nu!

In een tijd als deze zou het enorm helpen als verenigingen niet alleen het leed, maar ook de kleine successen met elkaar delen. Hieël Hael heeft het voornemen om daar als een soort overkoepelende organisatie een platform voor te bieden waarop verenigingen met elkaar in contact kunnen komen. Dit voornemen omarm ik volledig! Als we samen krachten bundelen om ons door deze periode heen te slaan, komt het weer goed en kunnen we volgend jaar weer als vanouds aan de slag. Voor harmonie de Vriendenkrans betekent dat: mooie muziek maken, rondgangen door het dorp en evenementen waar we allemaal blij van worden!
Voor nu wens ik jullie allemaal heel veel gezondheid toe en maak het in deze donkere periode thuis gezellig met kaarsjes en een goed glas wijn.

Warme groet,

Jacqueline Schulteis
Voorzitter harmonie de Vriendenkrans

Kijk voor meer informatie op: www.devriendenkrans.nl