Maak kennis met het Taalcafé in Heel

Altijd al willen weten wat een Taalcafé precies inhoudt? Wil je in contact komen met mensen van verschillende culturele achtergronden en ze persoonlijk op weg helpen met het leren van de Nederlandse taal? Kom dan op maandag 25 juli tussen 10.00 en 11.30 uur naar de bibliotheek in Heel. Deelnemers en vrijwilligers van het Taalcafé zijn dan aanwezig om informatie te geven. Loop gerust even binnen, een kopje koffie of thee en wat lekkers staat klaar.

Als vrijwilliger in het Taalcafé ondersteun je elke week anderstaligen én Nederlanders die hun spreekvaardigheid willen oefenen en beantwoord je vragen over de Nederlandse samenleving. Het Taalcafé is een laagdrempelige plek waar mensen kunnen oefenen om hun taalvaardigheden te verbeteren. Boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk.

Wat vragen we van je?
Affiniteit met andere culturen, goede beheersing van de Nederlandse taal en geduldig en enthousiast zijn.
Wat ga je doen?
Zorgen voor een warm welkom met koffie en thee, mensen helpen met het bevorderen van hun taalvaardigheid, gezamenlijk een thema voorbereiden, materialen klaarzetten en alledaagse gesprekken voeren en werken in spelvorm.
Wat bieden we je?
Vrijwilligers ontvangen goede begeleiding en een gratis lidmaatschap van de bibliotheek. Bovendien bieden we je een interessante en uitdagende werk- en ontmoetingsplek.

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken, dan is dit iets voor jou!

Meer informatie of aanmelden
Je bent van harte welkom op 25 juli in de bibliotheek in Heel.
Wil je je al aanmelden als taalvrijwilliger? Neem dan contact op met Gaby Hellenbrand van Bibliocenter via telefoonnummer 088-2432000 / 06-15317867 (ma-di-wo) of stuur een e-mail naar g.hellenbrand@bibliocenter.nl.

Tekst & beeld: Bibliocenter | Karin Renette