Limburg Festival ook in Heel

Het Limburg Festival strijkt dit ook dit jaar weer in Heel e.o. neer. En dat met maar liefst twee zeer fraaie festivalonderdelen. Te beginnen met de theaterwandeling Ode aan de Maas en Het Geluid Maastricht.

Het Limburg Festival is het oudste theaterfestival in Limburg! Al bijna 40 jaar, sinds 1983, geven ze bezoekers een unieke ervaring door ze te verwonderen en te prikkelen met bijzonder theater op unieke locaties. Ze toveren Midden-Limburg vijf dagen lang om tot één groot openluchtpodium met een breed aanbod aan theater, toneel, dans, muziek, opera en mime. I.v.m. corona programmeren ze dit jaar heel veel van hun programma buiten. Zorg dat je er iets van meepikt.

Ode aan de Maas

Zeven jonge Midden-Limburgse theatermakers die door het Limburg Festival speciaal voor deze wandeling geselecteerd zijn, zijn in de dorpen en plekken rondom de Maas op zoek gegaan naar de lokale “Maas-verhalen” en hebben dit vertaald naar hun eigen performance of voorstelling. In de line up onder andere Eva Custers, Mayke Roels en Rebbeca Schoolmeesters. De enige richtlijn waar ze zich aan diende te houden was dat hun voorstelling een relatie met de Maas moet hebben.

Trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door 6 jonge theatrale honden uit de eigen regio. De wandeling voert ons langs de waterlijn van Wessem en Heel en kan – ondanks het hoge water van eind juli – gelukkig gewoon doorgaan. De route is 8,5 km lang en gedeeltelijk niet rolstoel toegankelijk. Alle voorstellingen staan buiten geprogrammeerd en het geheel is coronaproof ingericht.
Meer informatie over Ode aan de Maas (Nestvlieders)

Data: Zaterdag 28 en zondag 29 augustus

Het Geluid Maastricht

Verder is daar het gezelschap Het Geluid Maastricht met hun performance Limburgse Horizon.  Het belooft een fascinerende cross-over te worden tussen een kermisattractie en een beeldende kunstinstallatie, waar de bezoeker van ruimte naar ruimte gaat en een magische nieuwe wereld binnentreedt. Door de weilanden van boer Gootjes van de Hagenbroekerweg in Wessem word je naar een tent gebracht en van hieruit kijk je met een virtual reality bril uit over het Limburgs landschap.

In groepjes van 6 personen loop je vervolgens in een half uur langs verschillende ruimtes, onder het genot van een futuristisch landschapsconcert, met field recordings verzameld in de kassen en de akkers en weilanden van Limburg. Volledig coronaproof!
Meer informatie over Het Geluid Maastricht – Limburgse Horizon

Data: woensdag 25 en donderdag 26 augustus

Meer informatie en reserveren kan via www.limburgfestival.nl

Tekst & beeld: Limburg Festival