VV HEBES bouwt met nieuw verenigingsplan aan de toekomst

VV HEBES heeft het afgelopen jaar niet stil gestaan. Gedurende 2020 is er volop gewerkt aan het verenigingsplan. Het coronavirus was slechts een kleine belemmering om verdeeld over 8 avonden met meer dan 30 personen van binnen en buiten de club te werken aan de toekomst. De club werd bekeken door de bril van een sociale onderneming. Dit heeft geleid tot het verenigingsdoel: Door middel van voetbal plezier en ontwikkeling bieden. Dit dient natuurlijk op een gestructureerde en gecontroleerde manier te gebeuren, waarbij ook de financiele en zakelijke kant in orde moet zijn en blijven.

VV HEBES wil zich gaan richten op groei. Uiteindelijk zal een uitbreiding van het ledenbestand van 60% noodzakelijk zijn om de club gezond te houden. Daarom is het belangrijk om aantrekkelijk te worden voor de hele regio. Dit denkt VV HEBES te bereiken door in te zetten op kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid. Er wordt vol ingezet op de jeugdopleiding, waarin goede, professionele jeugdcoordinatoren zelf de jeugdtrainers opleiden en een professionele hoofdtrainer de jeugd binnen de senioren verder kan ontwikkelen. Zo zijn er op dit moment HEBES junioren die in een opleidingstraject lopen voor jeugdtrainer en daarvoor ook een vrijwilligersvergoeding ontvangen. Verder bestaat de jeugdtrainersgroep uit een dwarsdoorsnede van het ledenbestand: van ouders zonder voetbalachtergrond tot gediplomeerde trainers. Daarom wordt een mobiele app ingezet tijdens de trainingen. Deze geeft de mogelijkheid om altijd bij de leeftijd passende oefenstof aan te kunnen bieden. Daarnaast ondersteunt deze app de begeleiding van de jeugdtrainers door de coordinatoren.

Een goede jeugdopleiding zorgt ervoor dat er voldoende zelf opgeleide spelers naar de senioren door kunnen schuiven op elk niveau. In tegenstelling tot andere clubs worden bij VV HEBES geen spelers betaald. Een ander aspect waar de vereniging zich mee onderscheidt is het sportpark. In de gehele regio staat dit bekend als zeer goed onderhouden en van hoge kwaliteit faciliteiten. In het verenigingsplan heeft het behouden van deze kenmerken een hoge prioriteit.

Daarnaast wordt ook maatschappelijke betrokkenheid steeds belangrijker. VV HEBES wil naast het aanbod voor haar eigen leden ook een rol spelen voor andere groepen in de maatschappij.

Wilt u ook een rol spelen binnen onze vereniging, neem dan contact op via onze website https://www.vvhebes.nl/informatie/

Tekst: VV HEBES / Hugo Delisen
Beeld: Mike Aretz