VV de Gangmaekers

Waar het voor vastelaovendvierend Heel en Limburg normaal op dit moment bruist is het nu akelig stil. De ontwikkelingen rondom COVID-19 houden ons voorlopig volledig in zijn macht. Vastelaovendj is een feest van saamhorigheid, verbroedering en samenkomen. En net dat laatste is op dit moment in veel gevallen onmogelijk. De maatregelen zorgen ervoor dat we onze evenementen niet op een Gangmaeker-waardige manier kunnen organiseren. Daarom hebben wij als vereniging ook met pijn in ons hart besloten om al onze activiteiten voor het aankomende seizoen niet door te laten gaan.

Uiteraard doet dit pijn, met name omdat wij dit jaar ons 5×11 jarig jubileum vieren. Tegelijkertijd beseffen wij ook dat de gezondheid van alle Gangmaekers het allerbelangrijkste is.  Vastelaovendj is wat ons betreft slechts de belangrijkste bijzaak is in ons leven. Daarom lijkt het nu enkel gepast om een pas op de plaats te maken. Dit betekent natuurlijk niet dat er geen vastelaovendj zal zijn in 2021. Vastelaovendj houdt niet op bij het ontbreken van grote evenementen. Vastelaovendj, groot of klein, zal er altijd zijn. Dit jaar alleen wat ingetogener dan anders.

Wij zijn erg benieuwd naar de manieren waarop vastelaovesvierders in Heel en Limburg het voor elkaar krijgen om toch op een gepaste manier de vastelaovendj te vieren en uit te dragen. Ook wij zullen de vastelaovendj 2021 niet ongemerkt voorbij laten gaan!

Uiteraard zullen we in 2022 knallender terug te komen dan ooit! En zullen we dit jaar ook aanpakken om ons 5x 11 jarig jubileum te vieren. Met alle Gangmaekers, jong en oud.

Voor nu kan ik enkel zeggen, aan alle Haelders, let op jezelf en op elkaar! En blijf gezond.

Gangmaeker haodj uch. Wae zeen os sjnel.

Alaaf

Tom Vromen, president


Tekst en beeld: Tom Vromen – VV de Gangmaekers