STICHTING KINDERVAKANTIEWERK HEEL

Stichting Kindervakantiewerk Heel

De STICHTING KINDERVAKANTIEWERK HEEL (KVW) zorgt al jaren voor leuke, gezellige, spannende, sportieve en creatieve invulling van de laatste schoolvakantieweek van de basisschoolleerlingen.

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK HEEL

Als je een rondje navraagt onder de oudere jongeren in Heel komen er veel mooie herinneringen boven. Want wie is er niet groot geworden met KVW? Al die heerlijk kneuterige speeldagen op het veldje aan de Doormanweg? Met als afsluiting een geweldig feest. Als je in het weekend ervoor langs het veldje fietste dan zag je vaak leiding al druk in de weer met alle voorbereidingen: dan werd de tent opgebouwd en met tafels en banken gesjouwd. Dan werd de geluidsinstallatie geprobeerd. En nog eens….en nog eens. Langzaam begon het dan al een beetje te kriebelen. Op maandagmorgen was het drukte van jewelste op het veld waar alle kinderen verzamelden en verdeeld werden in groepen met vrolijk gekleurde petjes. En ouders die stilletjes ‘afdropen’ omdat een laatste kus er echt niet meer vanaf kon… het was speeltijd, bouwtijd, avonturentijd!

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK HEEL

En zo had het ook dit jaar moeten zijn: een week vol spanning en sensatie! Hoopvol werd er uitgekeken naar de richtlijnen van de RIVM. Gewacht op een mogelijke versoepeling van de regels. Maar het bleek een mission impossible. De veiligheid van de kinderen en de leiding is geen punt van discussie! Programma aanpassen dan? Minder kinderen? Minder dagen? Geen optie: ‘es wae ut doon, den doon wae ut good!” Met pijn in het hart heeft de leiding het besluit genomen om voor dit jaar alles af te blazen.

Maar lang bij de pakken neerzitten doen ze niet: de blik is al gericht op 2021! Na de zomervakantie wordt de draad weer opgepakt. Het draaiboek voor 2021 ligt al klaar. Het beloofd onwijs spannend en avontuurlijk te worden. Echt ‘Haels’. Maar meer verklappen we nu nog niet!

Alle kinderen in de basischoolleeftijd (dus al vanaf groep 3) zijn van harte welkom! En wil je als ouder niet zonder kus af hoeven druipen? Doe dan gezellig mee! Vrijwilligers zijn hard nodig om zo’n mooi initiatief in stand te kunnen houden. Het kost dan wel wat vrije tijd maar je krijgt er een hoop gezelligheid, voldoening en 150 blije gezichtjes voor terug.

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK HEEL

Houd voor meer informatie de Facebook pagina van KVW Heel in de gaten of stuur een mail naar info@kvwheel.nl