Nieuwe delicatessenwinkel

De Bar, Jailhouse en ’t Stuupke. In Heel wereldberoemde namen die dit pand uit 1870 in het verleden gehad heeft. En vanaf het voorjaar van 2021 krijgt het pand weer een nieuwe naam en een nieuwe functie. Want na jaren dienst te hebben gedaan als café komt er op Dorpsstraat 59 een delicatessenwinkel.

Jaren heb ik ervan gedroomd een eigen winkel te openen met allemaal lekkere dingen. Na meer dan 30 jaar ervaring te hebben opgedaan in de supermarkt heb ik de knoop doorgehakt, de moed verzameld, de stoute schoenen aangetrokken… noem het maar wat. Maar… met dat besluit werd DELI’S by Brigitte een feit.

In het voorjaar van 2021 kan iedereen bij DELI’s by Brigitte terecht voor allerlei heerlijke delicatessen. Uiteraard veel Zuid-Europees, maar zeker ook van veel dichter bij huis. Lekkere kaasjes, vleeswaren en olijven. Maar ook voor verse maaltijden, soepen, belegde broodjes. Als afsluiter natuurlijk echte Limburgse bonbons en nog wat Italiaanse zoetwaren.

Te veel om op te noemen, maar zeker de moeite waard te komen ontdekken.

Voor de gezelligheid maken we achter in de zaak een zithoek waar een goede kop koffie en eventueel een broodje of iets anders lekkers kan worden genuttigd. In de zomer kan dat natuurlijk ook op het terras aan de gezellig drukke Dorpsstraat.

Op dit moment wordt er nog druk geklust. Alles wordt geschilderd, gepoetst en opgeruimd. De bar moet worden omgetoverd tot een toonbank en het hele pand moet een gezellige en warm welkome sfeer krijgen. Op dit moment zijn we daar met een hele groep lieve vrijwilligers hard voor aan het werk. Nog veel te doen, maar ik kan niet wachten mijn eigen winkel te openen!

Voor nu wens ik iedereen alvast een mooie decembermaand, ook al zal dat iets anders verlopen dan we gewend zijn. In het nieuwe jaar komt er meer nieuws over de opening en hopelijk zien we elkaar in dan in goede gezondheid.

Liefs, Brigitte Velter.


Tekst en beeld: Brigitte Velter – DELI’s by Brigitte