Hieël Hael: Afval in de natuur

Christien Kehrens ruimt op!

In de afgelopen weken waren we allemaal aangewezen op eigen huis en haard. We hadden slechts een handjevol ‘uitjes’ in het verschiet: boodschappen doen, naar je werk of de natuur in. Gelukkig heeft Heel veel prachtige wandelroutes. Met prachtig groen, vlinderweides, water en… zitplaatsen?

Helaas ligt er ook heel veel troep in en rondom Heel. Christien Kehrens (Sterplein) is al dat afval een doorn in het oog. Sinds haar pensioen, zo’n 3 jaar geleden, wandelt ze iedere morgen in haar omgeving. Ze raapte hier en daar al afval op maar sinds de coronatijd gaat ze steevast op pad met een vuilniszak en knijper en haalt alle blikjes, papiertjes en zakjes uit de berm. Vaak een hele zak vol.

“Ben je al eens in de Tuspeel geweest? Het ven tussen de Lange Vlieter en de Napoleonsbaan? Een prachtig gebied, zeker als de brem bloeit! Maar helaas bezaait met afval! Blijkbaar hebben de automobilisten bij de verkeerslichten tijd genoeg om afval uit hun raampje te werpen. Vervolgens waait dat de natuur in. Triest!”, aldus Christien.

Inderdaad, triest! Laten we zuinig zijn op onze prachtige omgeving. Neem je afval mee naar huis of neem bij een volgende wandeling ook eens een vuilniszak en knijper mee. Want Christien besluit ons gesprek door aan te geven dat het bermjutten niet alleen goed is voor onze natuur maar dat het haar ook heel veel voldoening geeft.

Laten we haar voorbeeld volgen!! Heel: schoon!

OOK DÍT IS HEEL!

Ook dit is Heel en heel triest! Hier zijn geen woorden voor…