Hieël Hael: Afvalsmiley

Afvalsmiley was here

Ineens dook hij overal in onze gemeente op: de afvalsmiley!

Met zijn droevige, ronde koppie en een lijfje van gespiesd afval probeert hij ons bewust te maken van de enorme hoeveelheid troep die her en der gezaaid ligt in onze mooie gemeente. Niemand die iets weggooit en toch liggen onze bermen vol!

De afvalsmiley is een geweldige creatie van een meneer uit Panheel die niet zo nodig met zijn naam in deze nieuwsbrief hoeft. Net als Christien Kehrens (lees ook dit bericht over haar activiteiten) kamt hij met enige regelmaat de omgeving af en vist daarbij andermans troep uit onze natuur.
Nobel? Ja! En een geweldig goed en creatief initiatief!
Maar zou het niet nog fijner zijn als zij tijdens hun wandelingen gewoon konden genieten van de natuur? In plaats van met hun hoofd naar beneden te moeten lopen…

Het lijkt er op dat de boodschap hier en daar aankomt want er verschijnen ook al handjes-met-de-duim-omhoog op plaatsen waar het netjes is gebleven. Top! Dus laten we er met zijn allen voor zorgen dat de afvalsmiley plaats kan maken voor nog meer duimpjes of zelfs een lachebekje op een lege pin!
Hoe? Neem bij je vaste wandel- of fietsroute ook eens een keer een afvalzakje mee: vele handen maken licht werk en maken Heel schoon!